Andre van Loenen: 12,5 jaar huisarts!

De start als huisarts 1 september 2006

Op 1 september 2006 nam huisarts Andre van Loenen de praktijk over van huisarts dokter Konst. De praktijk was toen gevestigd op een galerij flat van rond de 60 m2 in de Claude Monetstraat Zaandam.

Nu 12,5 jaar later heeft de praktijk een enorme ontwikkeling doorgemaakt en is gevestigd in een groot Medisch Centrum in het Dr.C.W.H. van Raaltenpark 3 Zaandam met meerdere disciplines en in een heerlijke omgeving. Daarnaast biedt de praktijk veel meer dan de basis huisartsenzorg, iets wat de patiƫnten enorm ten goede komt.

“En ik ben nog lang niet klaar met de verdere ontwikkeling van de praktijk en het centrum”, vertelt Andre van Loenen. “De bovenverdieping van het centrum moet nog een uitgebreide verbouwing ondergaan, waarbij er ook extra spreekkamers komen voor hulpverleners en een grote ruimte om te vergaderen, nascholingen te houden en…..nog genoeg plannen!”.

Er gaat veel gebeuren de komende jaren met de huisartsgeneeskunde. Enerzijds omdat er een tekort is aan huisartsen en we als huisarts steeds meer te doen krijgen, omdat we nou eenmaal goedkoop werken. Anderzijds omdat het aantal inwonende van Zaandam gaat groeien de komende jaren en veel ouderen langer thuis (moeten) blijven en goede zorg nodig hebben. Dit vereist betere samenwerking met diverse instanties en het inzetten van e-health. “We moeten verder ontwikkelen en vooruitkijken. Niet achter de feiten blijven aanlopen, wat o zo Nederlands is”, aldus Andre van Loenen.

Plaats een reactie