2020: afsluitend nieuws

2020: Afsluitend nieuws

Het jaar 2020 gaat bij ons in de boeken als een zeer onrustig jaar vol met veranderingen op diverse gebieden. Veranderingen die hebben plaatsgevonden zijn:

Veranderingen in personeel: 
– Dokter Leistra: ging op zwangerschapsverlof en besloot naar Amersfoort te verhuizen. 
– Dokter Bos: Nam het zwangerschapsverlof waar en is daarna bij een andere praktijk gaan waarnemen
– Dokter van Eck : Had al aangegeven in januari 2020 dat ze een half jaar bij ons zou blijven werken en ook zij is naar het Oosten verhuisd.
– Dokter Elivira Go: Is in augustus 2020 bij ons in de praktijk gestart op donderdag en vrijdag. 
– Dokter Paleari huisarts in opleiding heeft per augustus 2020 zijn stage bij ons afgerond.
– Dokter Danial Zarringam is onze nieuwe huisarts in opleiding. Hij heeft het stokje van dokter Paleari overgenomen. Ook hij zal een jaar bij ons blijven. 

Veranderingen in organisatie:
– Psygro, GGZ instantie heeft ons centrum in oktober verlaten (ze werden te groot).
– OPC orthopedie klinieken is per september jl opgeheven en dus niet meer in Zaanzorg aanwezig. 
– Verloskundige Stephania Stevens uit oa Landsmeer is ooit een paar uur bij ons werkzaam geweest, daarna nooit meer iets van gehoord, ondanks diverse communicatie pogingen. 

 

 

 

 

 

Helaas strengere Corona maatregelen

Helaas strengere Corona maatregelen

“Beter teveel beschermende maatregelen dan te weinig”

We balen met zijn allen enorm, maar het is niet anders. Het aantal corona geïnfecteerden neemt toe en ook in Zaanstad is het inmiddels code Oranje. 
We willen u en onszelf goed beschermen tegen het rot Corona virus en dat kan alleen door alle beschermende maatregelen te nemen. 

We droegen zelf als hulpverleners al een mondkapje, maar vanaf heden is het verplicht dat u ons Medisch Centrum met een mondkapje binnentreedt, uw handen ontsmet en zo min mogelijk materiaal in ons centrum aanraakt. Als zorgverlener kan het bijna niet anders dan dat je binnen de 1,5 meter van elkaar komt, maar toch proberen we dat zo kort mogelijk te houden. 

Er mogen maximaal 4 mensen in onze wachtkamer plaats nemen. We zijn druk bezig om een overkapping buiten te creëren, zodat bij regen mensen niet nat hoeven te worden als ze buiten staan te wachten, omdat het maximum van 4 mensen in de wachtkamer is bereikt.  

Waarschuwing: 
Er zijn helaas mensen die het allemaal maar onzin vinden om beschermende maatregelen te nemen en maken er een potje van. Zelfs collega huisartsen.  

Die mensen adviseren we vooral om ver weg van onze praktijk te blijven en een andere huisarts te zoeken die net zoals hen Russisch Roulette met zichzelf en met anderen spelen. 

Houdt u zich niet aan onze strenge maatregelen dan wordt u  uit het centrum gezet en uitgeschreven uit de praktijk. U mag dan een andere huisarts/centrum zoeken. Hetzelfde geldt bij agressie naar ons toe of bij vandalisme. 

We balen absoluut mee met de maatregelen, maar er vallen genoeg patiënten om door het Corona. Je kan er niet om heen, iedereen loopt een risico. 

Corona maatregel huisartsenpraktijk van Loenen

Wij zien u met een mondkapje

Wij zien u met een mondkapje !

Het is niet anders. Als u het nieuws beluistert dan is het weer duidelijk dat de corona een opmars maakt. Er is heel veel discussie over het wel of niet dragen van mondkapjes. Aangezien bij ons in het centrum de ene zorgverlener wel met een mondkapje liep en de ander niet hebben we in huisartsenpraktijk van Loenen besloten, om vanaf heden, altijd een mondkapje te dragen bij het zien van patiënten. Zodat iedereen hetzelfde beleid voert. 
Misschien is het een schijnveiligheid volgens sommige wetenschappelijke onderzoeken, maar baat het niet dan schaad het niet. 
Mondkapjes samen met goede hygiene en afstand zodra het kan. De wereld is veranderd en hopen ook snel op goede medicijnen en/of vaccinatie op het corona-virus te vernietigen.  Dat kan alleen met elkaar ! Dus wees solidair ! 

 

Onze nieuw collega: Dokter Elvira Go

Even voorstellen: onze nieuwe collega dokter Elvira Go

Hoi, ik ben Elvira Go en ik kom per 1 augustus dokter Van Loenen en zijn team in deze mooie praktijk versterken. Ik ben onlangs afgestudeerd als huisarts en sta met een frisse blik voor jullie klaar.  Inmiddels ben ik al 6 jaar arts en heb ik brede ervaring op mogen doen op de spoedeisende hulp in zowel binnen- als buitenland, in de ouderengeneeskunde, de kindergeneeskunde en de psychiatrie.

Ik zou mijzelf omschrijven als een levensgenieter. Ik hou van reizen, muziek, lekker eten en de natuur.

Als huisarts ben ik betrokken, open, direct en luister ik ‘tussen de regels door.’ Ik heb een holistische kijk op de mens en de zorg. Dat betekent dat ik ervan uit ga dat alles met elkaar samenhangt en in verbinding staat.

Ik hoop samen met dokter Van Loenen kennis en ervaringen uit te kunnen wisselen, elkaar te kunnen versterken en inspireren met als doel jullie de beste zorg te kunnen leveren.

 

Huisarts Elvira Go

Hectische periode

Hectische periode in en buiten Huisartsenpraktijk van Loenen

 

Het jaar 2020 is in veel opzichten een onrustig jaar. Ik heb het maar eens even op een rijtje gezet:
– veel wisselingen van huisartsen in de praktijk:

 • Roxanne Nuij is vertrokken naar Hoorn en heeft daar een praktijk overgenomen
 • Ilse Leistra is bevallen van een dochter. Zij zou in principe haar werkzaamheden in huisartsenpraktijk van Loenen voortzetten, maar is uiteindelijk verhuisd naar Amersfoort
 • Marjolein Bos: was bij ons waarnemend huisarts gedurende de zwangerschapsperiode van dokter Leistra. Deze periode is voorbij en vandaar dat ze niet meer bij ons werkzaam is.
 • Hanne van Eck. Zij gaf een half jaar geleden al aan dat ze ging verhuizen naar Amersfoort en dat ze er maar een half jaar zou zijn. Inmiddels is zij verhuisd.

Alles draait om Corona

Alles draait om het Corona-virus

Door het nieuwe beleid in onze praktijk voor de komende weken (het is te hopen dat dat maar 3 weken zijn), is het druk aan de telefoon, want het merendeel van alle klachten en problemen willen we telefonisch voor u oplossen. Ook per mail en eventueel beeldbellen wordt en kan er worden gecommuniceerd. 
Patiënten waarvan wij denken dat we ze echt moeten zien, worden ook gezien, maar natuurlijk wordt daarbij gevraagd of ze hoestklachten hebben, koorts, erg verkouden zijn enzovoort. Dit om in te schatten of we in volledige bescherming-outfit iemand moeten ontvangen. 
Aan de telefoon staan we soms verbaasd van het onbegrip van bepaalde patiënten dat ze niet naar de praktijk mogen komen of dat wij niet langs bij de patiënt gaan. 

U LOOPT MEER RISICO OP CORONA ALS U BIJ ONS IN DE PRAKTIJK KOMT OF BIJVOORBEELD IN HET ZIEKENHUIS, REALISEER U DAT !! 

Wij weten als zorgverleners niet of wij reeds besmet zijn met het corona virus !  Er is gelukkig tot op heden niemand van de zorgverleners met koorts, hoesten, benauwdheid enzovoort.  Een paar zijn er wat verkouden, hebben wat keelpijn, maar voor de rest weinig klachten.  

We houden ons streng aan ons deurbeleid, net zoals iedere andere huisartsenpraktijk.  Het is daarom erg stil in de praktijk zelf, waarbij we wel “stilte voor de storm” vrezen. 

‘HEEFT U NOG MONDKAPJES FFP 1, 2 OF 3 OF PLASTIC JASSEN MET LANGE MOUWEN ? WE HEBBEN ZE HARD NODIG !!

We moeten als praktijk anticiperen op de zieke mensen stroom die er staat aan te komen. Dit betekent dat op dit moment dat we veel te weinig beschermingsmiddelen hebben. We houden ons hart vast of onze bestellingen nog op tijd binnenkomen, we wachten er al een aantal weken op. 

‘WE BLIJVEN HOE DAN OOK VOOR U ZORGEN !!’

Nieuwe medewerkers

Veel veranderingen in 2020

Al vanaf het begin van 2020 zijn er veel veranderingen in onze praktijk:

 • Veranderingen in medewerkers
 • Veranderingen spreekuur dokter van Loenen
 • Veranderingen privé bij dokter van Loenen
 • Nieuwe ontwikkelingen in de praktijk

Veranderingen in medewerkers

1. Dokter Nuij heeft per 1 januari 2020 afscheid genomen van onze praktijk om in Hoorn in een praktijk te gaan werken. In eerste instantie in loondienst, maar in de toekomst kan zij die praktijk ook overnemen. 

2. Huisarts Leistra zal eind januari 2020 de praktijk verlaten en verhuizen naar Amersfoort. Zij is in verwachting van haar eerste kindje en heeft besloten deze in Amersfoort te laten opgroeien.

I Leistra huisarts

3. Celine Melse, praktijkondersteuner GGZ is gestopt in onze praktijk. Zij is verhuist naar Laren. 

Foto Celine, praktijkondersteuner GGZ

Huisarts Marjolein Bos zal eind januari 2020 bij ons starten met spreekuur op de donderdagen

Marjolein Bos Huisarts

Huisarts Hanne van Eck start 13 januari 2020 bij ons en houdt spreekuur op maandag, donderdag en vrijdag

Huisarts Hanne van Eck

Praktijkondersteuner Audrey Raalte is eind 2019 reeds bij ons begonnen als nieuwe praktijkondersteuner GGZ

POH GGZ

Veranderingen spreekuur dokter van Loenen

Vanwege de veranderingen in medewerkers, veranderen daarmee ook de spreekuurtijden van dokter van Loenen.  Zo zal hij op  maandagochtend spreekuur gaan houden en op vrijdagochtend. De chirurgische verrichtingen zullen verplaatst worden naar de maandagavond en donderdag.
Kijk voor meer informatie hier

Huisarts van Loenen

Veranderingen privé dokter van Loenen

Het leven loopt zoals het loopt. Hoe moeilijk het ook is, soms lopen wegen anders dan dat je verwacht had. Dokter van Loenen heeft er niet mee te koop gelopen, maar hij is inmiddels een tijdje gescheiden en heeft een nieuwe liefde gevonden in zijn praktijk: Chaika van Huffel, de praktijkmanager/assistente. 
Ze hebben het samen superfijn en zijn reeds bezig om een gezamenlijke woning te kopen.

Nieuwe liefde dokter van Loenen

Nieuwe ontwikkelingen in de praktijk

 1. Nasolaryngoscopie
  Eindelijk is de organisatie op orde in de praktijk rondom het uitvoeren van nasolaryngoscopie. Dit houdt in dat we met een slangetje de neus in kunnen om de weefsels op een beeldscherm zichtbaar te maken alsook de keel en de stembanden. 
  Hierdoor hoeven we u minder vaak naar de KNO-arts te sturen, omdat we meer structuren kunnen zien. 
 2. Beeldbeelden: wij gaan binnenkort starten met een proef om te beeldbellen. U kunt dan via uw telefoon uw dokter zien en met hem of haar praten. Houdt de website in de gaten voor meer informatie. 
 3. Na de zomervakantie dit jaar hopen we toch echt te gaan verbouwen. De plannen komen allemaal op deze website te staan en volgen nog.

Minibieb

Ruilboekenkast bij de ingang van ons centrum

Vanaf 19 oktober staat er bij de ingang van ons centrum de  MINIBIEB SCHILDERSBUURT 

De regels zijn eenvoudig:

 • Neem een boek mee naar huis en geniet ervan!
 • De boeken zijn allemaal gratis te leen en te lees.
 • Je mag een boek ook omruilen voor een ander boek, maar dat hoeft niet.
 • De boeken zijn vanzelfsprekend niet bestemd voor verkoop.
 • Zelf mooie boeken doneren? Leuk! Je kunt ze brengen bij Hans, Jan of Febe. Stuur ons een bericht via dit formulier
Minibieb

Problemen in de huisartsgeneeskunde 2019

De Huisartsenzorg verandert !!

De huisartsenzorg staat volop in de belangstelling. Er komt een groot tekort aan huisartsen aan, huisartsen krijgen steeds meer taken terwijl ze al overbelast zijn, jonge huisartsen willen geen praktijkhouder worden vanwege het harde werken, de zorgverzekeraars willen voor een ‘dubbeltje’ op de eerste rij, er is een tekort aan doktersassistenten, er is een tekort aan praktijkondersteuners enzovoort. 

Lees en luister naar de uitzending van nieuwslicht

In de volgende filmpjes wordt de situatie van de huisarts ook duidelijk getoond (met name het tekort ervan in Friesland en Leeuwarden). 

Foto-wand voor huisartsen in opleiding

Voor de vierde keer is er een huisarts in opleiding die met succes het eerste jaar van de huisartsenopleiding in onze praktijk afrond. In dit geval Marijn Horninge. Per 1 september is er weer een nieuwe huisarts in opleiding bij ons werkzaam.  Om de anderen niet te vergeten, gaan we een speciale foto-wand in onze praktijk maken van de mensen die we opgeleid hebben. 
Ook zal er een specifieke pagina op deze website met de huisartsen in opleiding worden gemaakt.