Afscheid Mirjam van der Brug

Nieuwe aios Mirjam van der Brug

Afscheid van huisarts in opleiding Mirjam van der Brug

Met veel plezier ben ik het afgelopen jaar werkzaam geweest in deze ontzettend leuke huisartsenpraktijk. Mijn eerste jaar van de huisartsenopleiding zit er weer op! Ik zal mijn tweede jaar vervolgen bij de kindergeneeskunde. Het afgelopen jaar heb ik veel geleerd. Niet alleen binnen het vak huisartsengeneeskunde maar ook over mezelf. Bedankt voor alle verhalen, het geduld en de fijne samenwerking. Ik zal met enige weemoed terugkijken op deze ontzettend leuke tijd!

Waarneempatiënten: wij hebben geen inloopspreekuur !

Icoontje van een dokter

Wij hebben geen inloopspreekuur

Aangezien wij waarnemen voor een aantal collega’s die op vakantie zijn, wil dat niet zeggen dat wij op dezelfde manier spreekuur houden. Vanwege het niet kunnen inschatten van het aantal patiënten dat op een inloopspreekuur komt, houden wij geen inloopspreekuur. Helaas komt het wel eens voor dat er patiënten van collega’s aan de balie staan voor zo’n spreekuur. Die moeten we teleurstellen.

Huisarts van Loenen schrijft column

Introductie column dokter van Loenen

Sinds 6 juni 2018 schrijft dokter van Loenen om de week een column in het Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Ijmuider Courant, De Gooi- en Eemlander en  Leidsch Dagblad.
Diverse perikelen in zijn huisartsenpraktijk, ervaringen met patiënten, inzicht in hoe alles in een huisartsenpraktijk werkt enzovoort worden besproken. Nadat de stukjes als column in de kranten zijn verschenen, worden ze ook op deze website gezet. Ga daarvoor naar Media

Marijn Horninge: nieuwe huisarts in opleiding

Marijn Horninge, nieuwe huisarts in opleiding
Introductie:
Vanaf september 2018 start ik met veel enthousiasme de huisartsenopleiding en ben ik werkzaam in praktijk van Loenen. Na mijn geneeskunde studie heb ik de afgelopen jaren gewerkt als arts bij de chirurgie en in de ouderenzorg. Hier heb ik ervaring opgedaan voor het mooiste vak: huisartsgeneeskunde! Ik ben iedere dag aanwezig, behalve op dinsdag in verband met onderwijs. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten om te surfen, wielrennen of schaatsen. Tot snel in de praktijk!

Huisarts in opleiding Mirjam vd Brug klaar

Nieuwe aios Mirjam van der Brug

Huisarts in opleiding Mirjam vd Brug eind augustus klaar

Per 1 september zal huisarts in opleiding Mirjam van der Brug onze praktijk verlaten. Zij heeft het eerste jaar van haar huisartsenopleiding bij ons in de praktijk met succes afgerond. Zij zal het tweede jaar van de huisartsenopleiding in o.a. het ziekenhuis (kindergeneeskunde) en op de eerste hulp continueren. Bovendien zal zij gaan bevallen van haar eerste kindje.

Ook al weten we dat een huisarts in opleiding 1 jaar in onze praktijk blijft, na zo’n leuke en mooie tijd met Mirjam doet afscheid nemen pijn. Mirjam paste prima in ons team en ze zal een goede huisarts worden. We wensen haar veel succes met de voortzetting van haar opleiding.

Onze twizy is gearriveerd

Onze twizy is er eindelijk ! 

We hebben er een half jaar op moeten wachten. Maar hij is er eindelijk: onze Renault Twizy.
Een zeer wendbaar scooter/autootje (Quad) waarmee de huisarts en assistenten makkelijker visite kunnen rijden (makkelijker parkeren, volledig elektrisch dus schoon, makkelijker gebied westerwatering bereikbaar ea.)

Door de komst van dit autootje houden we Twizy-spreekuur. O.a. zullen assistenten vaker op bezoek gaan bij patienten (bijv. kwetsbare ouderen). Natuurlijk kan ook alles op de fiets en met de eigen auto. Maar de tijd die extra fietsen kost en natuurlijk de benzine kosten van de gewone auto, maakt dat we gekozen hebben voor deze vorm van vervoer. Schoon, snel en het is erg leuk om erin te rijden !!

 

Even voorstellen: huisarts Roxane Nuij

Even voorstellen: huisarts Roxane Nuij

Huisarts Roxane NuijIn januari 2018 zal huisarts Roxane Nuij bij ons aan het werk gaan als nieuwe collega. Daarmee komt zij in de plaats van dokter Petra.
In onze sollicitatie procedure bleek zij de meest geschikte kandidaat ten aanzien van onze visie, ontwikkelingen in de toekomst, de handhaving van langdurige continuïteit van zorg en gewoon het gevoel wat we bij haar hadden gedurende de gesprekken.

Huisarts Roxane Nuij:

“Na een lang traject van studeren (6 jaar geneeskunde, 3 jaar huisartsopleiding) ben ik per 28 november 2017 afgestudeerd als huisarts. Ik ben op zoek gegaan naar een vaste werkplek om zo drie
dagen per week continuïteit van zorg te kunnen bieden. Het is prettig om met een vast team te kunnen werken en met patiënten die je gaandeweg steeds beter leert kennen. Het geeft mij veel
voldoening om in mijn werk patiënten te kunnen begeleiden en bij te staan in zowel blije momenten (bijv. zwangerschap) maar ook moeilijke momenten (een slechte uitslag, ziek zijn).

Ik verheug me er erg op om te starten in de praktijk van Dr. Van Loenen, waar ik op de maandag,
dinsdag en vrijdag zal komen te werken. Zo hou ik ook nog wat tijd over voor mijn partner en twee
kleine kinderen.”

Natuurlijk is dokter Nuij nieuw bij ons in de praktijk eAndre van Loenen en Roxane Nuijn voor patiënten zal het even wennen zijn om bij een andere vrouwelijke vaste huisarts  (dan dokter Petra), in onze praktijk op het spreekuur te komen.  We hebben er alle vertrouwen in dat dat goed zal komen.

Dokter Nuij houdt 3 dagen spreekuur, waarbij de enige dag die veranderd in de organisatie de donderdag is. Op de donderdag zal dokter van Loenen vanaf januari 2018, alleen samen met de huisarts in opleiding, aanwezig zijn.
Dokter Nuij zal spreekuur houden op de maandag, dinsdag en vrijdag.

 

Dokter Petra stopt in januari 2018 bij ons in praktijk

Dokter Petra stopt in januari 2018 bij ons in praktijk: 14 december ’s middags afscheid.

foto huisarts PetraNa 12 jaar bij ons in de praktijk gewerkt te hebben, heeft dokter Petra besloten dat het tijd is voor iets anders. Ze heeft zich de onderwijs kant op ontwikkeld en geeft reeds onderwijs aan praktijkondersteuners somatiek en zal vanaf januari op de Vrije Universiteit Amsterdam ook gaan werken als docent aan huisartsenopleiders (huisartsen die artsen tot huisarts opleiden)
Daarnaast zoekt ze het uitvoeren van de huisartsengeneeskunde op in groter verband met meerdere huisartsen (bijvoorbeeld in een gezondheidscentrum met 7-8 huisartsen) dan hooguit drie, zoals al jaren in onze praktijk het geval is.

Monique is sinds 2006 werkzaam in Huisartsenpraktijk van Loenen (na overname van de praktijk van dokter Konst door dokter van Loenen). Ze heeft bijgedragen aan veel ontwikkelingen in onze praktijk en heeft de 2 verhuizingen van de praktijk meegemaakt. Monique staat onder veel patiënten en collega’s bekend als een fijne en goede huisarts, kritisch op de juiste momenten, goede inbreng in discussies, zorgzaam naar de patiënten toe en ze heeft een aanstekelijke lach. We zullen haar missen !

Hier een bericht van haar aan onze  patiënten:

Beste patiënten,

Ik wil u graag laten weten dat ik per 1 januari 2018 de praktijk ga verlaten.

Velen van u ken ik al sinds 2000, toen ik als jonge huisarts bij dr. Könst begon. Sommigen van u uit de tijd dat ik in 2003 bij dr. Aalbers begon, anderen weer van zeer recent omdat u net in de buurt bent komen wonen. Met sommigen van u veel mee gemaakt, anderen heb ik slechts gezien met kleine kwalen maar in elk geval: BEDANKT!

Bedankt dat ik uw huisarts mocht zijn.

Bedankt voor uw vertrouwen in mij.

Bedankt dat ik een bescheide aandeel in uw leven mocht zijn.

Bedankt dat ik ondanks alle ziekten en zeer met u heb mogen lachen in de spreekkamer.

Bedankt voor de fijne tijd!

Ik ga er vanuit dat dr. Van Loenen een goede opvolger voor mij vindt. Mij rest u veel gezondheid en geluk voor de toekomst te wensen: het gaat u goed!”

Er is een inloopafscheid middag georganiseerd op 14 december van 14.00 – 17.00 uur.

U krijgt hier nog schriftelijk bericht over.

 

Nieuwe huisarts in opleiding: Mirjam van der Brug

Nieuwe huisarts in opleiding: Mirjam van der Brug

Per september 2017 is onze nieuwe huisarts in opleiding Mirjam van der Brug. Hier stelt ze zich even voor:

Nieuwe aios Mirjam van der BrugMet veel plezier start ik vanaf 1 september met mijn opleiding tot huisarts in het VUmc en in huisartsenpraktijk van Loenen. Na mijn studie geneeskunde, die ik begin 2015 met succes heb afgerond, heb ik ervaring op gedaan als arts bij de longgeneeskunde, chirurgie en psychiatrie. Ik heb voor het huisartsen vak gekozen vanwege het afwisselende werk en de persoonlijke zorg. Ik zal aankomend jaar werkzaam zijn op alle dagen behalve de dinsdag. Naast het werk als dokter houd ik erg van sporten, reizen en lekker koken. Tot snel in de praktijk!