Hectische periode

Hectische periode in en buiten Huisartsenpraktijk van Loenen

 

Het jaar 2020 is in veel opzichten een onrustig jaar. Ik heb het maar eens even op een rijtje gezet:
– veel wisselingen van huisartsen in de praktijk:

 • Roxanne Nuij is vertrokken naar Hoorn en heeft daar een praktijk overgenomen
 • Ilse Leistra is bevallen van een dochter. Zij zou in principe haar werkzaamheden in huisartsenpraktijk van Loenen voortzetten, maar is uiteindelijk verhuisd naar Amersfoort
 • Marjolein Bos: was bij ons waarnemend huisarts gedurende de zwangerschapsperiode van dokter Leistra. Deze periode is voorbij en vandaar dat ze niet meer bij ons werkzaam is.
 • Hanne van Eck. Zij gaf een half jaar geleden al aan dat ze ging verhuizen naar Amersfoort en dat ze er maar een half jaar zou zijn. Inmiddels is zij verhuisd.

Alles draait om Corona

Alles draait om het Corona-virus

Door het nieuwe beleid in onze praktijk voor de komende weken (het is te hopen dat dat maar 3 weken zijn), is het druk aan de telefoon, want het merendeel van alle klachten en problemen willen we telefonisch voor u oplossen. Ook per mail en eventueel beeldbellen wordt en kan er worden gecommuniceerd. 
Patiënten waarvan wij denken dat we ze echt moeten zien, worden ook gezien, maar natuurlijk wordt daarbij gevraagd of ze hoestklachten hebben, koorts, erg verkouden zijn enzovoort. Dit om in te schatten of we in volledige bescherming-outfit iemand moeten ontvangen. 
Aan de telefoon staan we soms verbaasd van het onbegrip van bepaalde patiënten dat ze niet naar de praktijk mogen komen of dat wij niet langs bij de patiënt gaan. 

U LOOPT MEER RISICO OP CORONA ALS U BIJ ONS IN DE PRAKTIJK KOMT OF BIJVOORBEELD IN HET ZIEKENHUIS, REALISEER U DAT !! 

Wij weten als zorgverleners niet of wij reeds besmet zijn met het corona virus !  Er is gelukkig tot op heden niemand van de zorgverleners met koorts, hoesten, benauwdheid enzovoort.  Een paar zijn er wat verkouden, hebben wat keelpijn, maar voor de rest weinig klachten.  

We houden ons streng aan ons deurbeleid, net zoals iedere andere huisartsenpraktijk.  Het is daarom erg stil in de praktijk zelf, waarbij we wel “stilte voor de storm” vrezen. 

‘HEEFT U NOG MONDKAPJES FFP 1, 2 OF 3 OF PLASTIC JASSEN MET LANGE MOUWEN ? WE HEBBEN ZE HARD NODIG !!

We moeten als praktijk anticiperen op de zieke mensen stroom die er staat aan te komen. Dit betekent dat op dit moment dat we veel te weinig beschermingsmiddelen hebben. We houden ons hart vast of onze bestellingen nog op tijd binnenkomen, we wachten er al een aantal weken op. 

‘WE BLIJVEN HOE DAN OOK VOOR U ZORGEN !!’

Nieuwe medewerkers

Veel veranderingen in 2020

Al vanaf het begin van 2020 zijn er veel veranderingen in onze praktijk:

 • Veranderingen in medewerkers
 • Veranderingen spreekuur dokter van Loenen
 • Veranderingen privé bij dokter van Loenen
 • Nieuwe ontwikkelingen in de praktijk

Veranderingen in medewerkers

1. Dokter Nuij heeft per 1 januari 2020 afscheid genomen van onze praktijk om in Hoorn in een praktijk te gaan werken. In eerste instantie in loondienst, maar in de toekomst kan zij die praktijk ook overnemen. 

2. Huisarts Leistra zal eind januari 2020 de praktijk verlaten en verhuizen naar Amersfoort. Zij is in verwachting van haar eerste kindje en heeft besloten deze in Amersfoort te laten opgroeien.

I Leistra huisarts

3. Celine Melse, praktijkondersteuner GGZ is gestopt in onze praktijk. Zij is verhuist naar Laren. 

Foto Celine, praktijkondersteuner GGZ

Huisarts Marjolein Bos zal eind januari 2020 bij ons starten met spreekuur op de donderdagen

Marjolein Bos Huisarts

Huisarts Hanne van Eck start 13 januari 2020 bij ons en houdt spreekuur op maandag, donderdag en vrijdag

Huisarts Hanne van Eck

Praktijkondersteuner Audrey Raalte is eind 2019 reeds bij ons begonnen als nieuwe praktijkondersteuner GGZ

POH GGZ

Veranderingen spreekuur dokter van Loenen

Vanwege de veranderingen in medewerkers, veranderen daarmee ook de spreekuurtijden van dokter van Loenen.  Zo zal hij op  maandagochtend spreekuur gaan houden en op vrijdagochtend. De chirurgische verrichtingen zullen verplaatst worden naar de maandagavond en donderdag.
Kijk voor meer informatie hier

Huisarts van Loenen

Veranderingen privé dokter van Loenen

Het leven loopt zoals het loopt. Hoe moeilijk het ook is, soms lopen wegen anders dan dat je verwacht had. Dokter van Loenen heeft er niet mee te koop gelopen, maar hij is inmiddels een tijdje gescheiden en heeft een nieuwe liefde gevonden in zijn praktijk: Chaika van Huffel, de praktijkmanager/assistente. 
Ze hebben het samen superfijn en zijn reeds bezig om een gezamenlijke woning te kopen.

Nieuwe liefde dokter van Loenen

Nieuwe ontwikkelingen in de praktijk

 1. Nasolaryngoscopie
  Eindelijk is de organisatie op orde in de praktijk rondom het uitvoeren van nasolaryngoscopie. Dit houdt in dat we met een slangetje de neus in kunnen om de weefsels op een beeldscherm zichtbaar te maken alsook de keel en de stembanden. 
  Hierdoor hoeven we u minder vaak naar de KNO-arts te sturen, omdat we meer structuren kunnen zien. 
 2. Beeldbeelden: wij gaan binnenkort starten met een proef om te beeldbellen. U kunt dan via uw telefoon uw dokter zien en met hem of haar praten. Houdt de website in de gaten voor meer informatie. 
 3. Na de zomervakantie dit jaar hopen we toch echt te gaan verbouwen. De plannen komen allemaal op deze website te staan en volgen nog.

Minibieb

Ruilboekenkast bij de ingang van ons centrum

Vanaf 19 oktober staat er bij de ingang van ons centrum de  MINIBIEB SCHILDERSBUURT 

De regels zijn eenvoudig:

 • Neem een boek mee naar huis en geniet ervan!
 • De boeken zijn allemaal gratis te leen en te lees.
 • Je mag een boek ook omruilen voor een ander boek, maar dat hoeft niet.
 • De boeken zijn vanzelfsprekend niet bestemd voor verkoop.
 • Zelf mooie boeken doneren? Leuk! Je kunt ze brengen bij Hans, Jan of Febe. Stuur ons een bericht via dit formulier
Minibieb

Problemen in de huisartsgeneeskunde 2019

De Huisartsenzorg verandert !!

De huisartsenzorg staat volop in de belangstelling. Er komt een groot tekort aan huisartsen aan, huisartsen krijgen steeds meer taken terwijl ze al overbelast zijn, jonge huisartsen willen geen praktijkhouder worden vanwege het harde werken, de zorgverzekeraars willen voor een ‘dubbeltje’ op de eerste rij, er is een tekort aan doktersassistenten, er is een tekort aan praktijkondersteuners enzovoort. 

Lees en luister naar de uitzending van nieuwslicht

In de volgende filmpjes wordt de situatie van de huisarts ook duidelijk getoond (met name het tekort ervan in Friesland en Leeuwarden). 

Foto-wand voor huisartsen in opleiding

Voor de vierde keer is er een huisarts in opleiding die met succes het eerste jaar van de huisartsenopleiding in onze praktijk afrond. In dit geval Marijn Horninge. Per 1 september is er weer een nieuwe huisarts in opleiding bij ons werkzaam.  Om de anderen niet te vergeten, gaan we een speciale foto-wand in onze praktijk maken van de mensen die we opgeleid hebben. 
Ook zal er een specifieke pagina op deze website met de huisartsen in opleiding worden gemaakt.

Dokter Horninge heeft afscheid genomen

Per 1 september is Dokter Horninge niet meer werkzaam in onze praktijk. Zij heeft haar eerste jaar van de huisartsgeneeskunde-opleiding met succes bij ons in de praktijk afgerond. Dit betekent dat zij doorgaat naar het tweede jaar van de huisartsopleiding, die onder ander plaatsvindt op de afdeling kindergeneeskunde in het ziekenhuis en bij de afdeling psychiatrie. 

Bedankt Marijn voor je goede inzet en altijd weer stralende lach. Je past goed bij ons team. We hebben het supergezellig met je gehad !!

Marijn Horninge, nieuwe huisarts in opleiding

Andre van Loenen: 12,5 jaar huisarts!

De start als huisarts 1 september 2006

Op 1 september 2006 nam huisarts Andre van Loenen de praktijk over van huisarts dokter Konst. De praktijk was toen gevestigd op een galerij flat van rond de 60 m2 in de Claude Monetstraat Zaandam.

Nu 12,5 jaar later heeft de praktijk een enorme ontwikkeling doorgemaakt en is gevestigd in een groot Medisch Centrum in het Dr.C.W.H. van Raaltenpark 3 Zaandam met meerdere disciplines en in een heerlijke omgeving. Daarnaast biedt de praktijk veel meer dan de basis huisartsenzorg, iets wat de patiënten enorm ten goede komt.

“En ik ben nog lang niet klaar met de verdere ontwikkeling van de praktijk en het centrum”, vertelt Andre van Loenen. “De bovenverdieping van het centrum moet nog een uitgebreide verbouwing ondergaan, waarbij er ook extra spreekkamers komen voor hulpverleners en een grote ruimte om te vergaderen, nascholingen te houden en…..nog genoeg plannen!”.

Er gaat veel gebeuren de komende jaren met de huisartsgeneeskunde. Enerzijds omdat er een tekort is aan huisartsen en we als huisarts steeds meer te doen krijgen, omdat we nou eenmaal goedkoop werken. Anderzijds omdat het aantal inwonende van Zaandam gaat groeien de komende jaren en veel ouderen langer thuis (moeten) blijven en goede zorg nodig hebben. Dit vereist betere samenwerking met diverse instanties en het inzetten van e-health. “We moeten verder ontwikkelen en vooruitkijken. Niet achter de feiten blijven aanlopen, wat o zo Nederlands is”, aldus Andre van Loenen.

Beste wensen voor 2019

Het nieuwe jaar is weer ingegaan. Namens ons hele team de allerbeste wensen voor 2019 !
Ook dit jaar hopen we u weer van goede zorg te kunnen voorzien. Het huisartsenvak is enorm in beweging en staat overal in de belangstelling. Bij de politiek, in de media, bij de universiteiten, etc.
Er komt een groot huisartsentekort aan in veel regio’s. En dit terwijl er veel meer woningen worden gebouwd, er veel meer mensen een huisarts nodig hebben in bepaalde regio’s en ondertussen wordt er ook nog verwacht dat de huisartsen steeds meer taken op zich gaan nemen. Het is een groot spanningsveld geworden met veel uitdagingen. Veel huisartsen kunnen de drukte in hun werkzaamheden nu al niet aan en zitten overspannen thuis. Er wordt verwacht dat we overdag en ‘nachts werken en ook nog goede zorg leveren. Aan de huisarts die ook zelf mens is, die ook nog gezond moet blijven, lijkt nauwelijks gedacht te worden.
Ik maak me grote zorgen waar ons huisartsenvak naar toegaat. Wat we nog wel en niet meer kunnen in de toekomst. Het huisartsenvak zal moeten veranderen. Het is onhoudbaar in zijn huidige vorm. Vanwege ons goedkope manier van werken moeten we steeds meer taken op ons nemen en gaan doen. U begrijpt dat dat ergens stopt op een gegeven moment.
Er gaat veel gebeuren in 2019 met de huisartsgeneeskunde. Ik houd mijn hart vast wat het gaat worden.