Minibieb

Ruilboekenkast bij de ingang van ons centrum

Vanaf 19 oktober staat er bij de ingang van ons centrum de  MINIBIEB SCHILDERSBUURT 

De regels zijn eenvoudig:

  • Neem een boek mee naar huis en geniet ervan!
  • De boeken zijn allemaal gratis te leen en te lees.
  • Je mag een boek ook omruilen voor een ander boek, maar dat hoeft niet.
  • De boeken zijn vanzelfsprekend niet bestemd voor verkoop.
  • Zelf mooie boeken doneren? Leuk! Je kunt ze brengen bij Hans, Jan of Febe. Stuur ons een bericht via dit formulier
Minibieb

Problemen in de huisartsgeneeskunde 2019

De Huisartsenzorg verandert !!

De huisartsenzorg staat volop in de belangstelling. Er komt een groot tekort aan huisartsen aan, huisartsen krijgen steeds meer taken terwijl ze al overbelast zijn, jonge huisartsen willen geen praktijkhouder worden vanwege het harde werken, de zorgverzekeraars willen voor een ‘dubbeltje’ op de eerste rij, er is een tekort aan doktersassistenten, er is een tekort aan praktijkondersteuners enzovoort. 

Lees en luister naar de uitzending van nieuwslicht

In de volgende filmpjes wordt de situatie van de huisarts ook duidelijk getoond (met name het tekort ervan in Friesland en Leeuwarden). 

Foto-wand voor huisartsen in opleiding

Voor de vierde keer is er een huisarts in opleiding die met succes het eerste jaar van de huisartsenopleiding in onze praktijk afrond. In dit geval Marijn Horninge. Per 1 september is er weer een nieuwe huisarts in opleiding bij ons werkzaam.  Om de anderen niet te vergeten, gaan we een speciale foto-wand in onze praktijk maken van de mensen die we opgeleid hebben. 
Ook zal er een specifieke pagina op deze website met de huisartsen in opleiding worden gemaakt.

Dokter Horninge heeft afscheid genomen

Per 1 september is Dokter Horninge niet meer werkzaam in onze praktijk. Zij heeft haar eerste jaar van de huisartsgeneeskunde-opleiding met succes bij ons in de praktijk afgerond. Dit betekent dat zij doorgaat naar het tweede jaar van de huisartsopleiding, die onder ander plaatsvindt op de afdeling kindergeneeskunde in het ziekenhuis en bij de afdeling psychiatrie. 

Bedankt Marijn voor je goede inzet en altijd weer stralende lach. Je past goed bij ons team. We hebben het supergezellig met je gehad !!

Marijn Horninge, nieuwe huisarts in opleiding

Andre van Loenen: 12,5 jaar huisarts!

De start als huisarts 1 september 2006

Op 1 september 2006 nam huisarts Andre van Loenen de praktijk over van huisarts dokter Konst. De praktijk was toen gevestigd op een galerij flat van rond de 60 m2 in de Claude Monetstraat Zaandam.

Nu 12,5 jaar later heeft de praktijk een enorme ontwikkeling doorgemaakt en is gevestigd in een groot Medisch Centrum in het Dr.C.W.H. van Raaltenpark 3 Zaandam met meerdere disciplines en in een heerlijke omgeving. Daarnaast biedt de praktijk veel meer dan de basis huisartsenzorg, iets wat de patiënten enorm ten goede komt.

“En ik ben nog lang niet klaar met de verdere ontwikkeling van de praktijk en het centrum”, vertelt Andre van Loenen. “De bovenverdieping van het centrum moet nog een uitgebreide verbouwing ondergaan, waarbij er ook extra spreekkamers komen voor hulpverleners en een grote ruimte om te vergaderen, nascholingen te houden en…..nog genoeg plannen!”.

Er gaat veel gebeuren de komende jaren met de huisartsgeneeskunde. Enerzijds omdat er een tekort is aan huisartsen en we als huisarts steeds meer te doen krijgen, omdat we nou eenmaal goedkoop werken. Anderzijds omdat het aantal inwonende van Zaandam gaat groeien de komende jaren en veel ouderen langer thuis (moeten) blijven en goede zorg nodig hebben. Dit vereist betere samenwerking met diverse instanties en het inzetten van e-health. “We moeten verder ontwikkelen en vooruitkijken. Niet achter de feiten blijven aanlopen, wat o zo Nederlands is”, aldus Andre van Loenen.

Beste wensen voor 2019

Het nieuwe jaar is weer ingegaan. Namens ons hele team de allerbeste wensen voor 2019 !
Ook dit jaar hopen we u weer van goede zorg te kunnen voorzien. Het huisartsenvak is enorm in beweging en staat overal in de belangstelling. Bij de politiek, in de media, bij de universiteiten, etc.
Er komt een groot huisartsentekort aan in veel regio’s. En dit terwijl er veel meer woningen worden gebouwd, er veel meer mensen een huisarts nodig hebben in bepaalde regio’s en ondertussen wordt er ook nog verwacht dat de huisartsen steeds meer taken op zich gaan nemen. Het is een groot spanningsveld geworden met veel uitdagingen. Veel huisartsen kunnen de drukte in hun werkzaamheden nu al niet aan en zitten overspannen thuis. Er wordt verwacht dat we overdag en ‘nachts werken en ook nog goede zorg leveren. Aan de huisarts die ook zelf mens is, die ook nog gezond moet blijven, lijkt nauwelijks gedacht te worden.
Ik maak me grote zorgen waar ons huisartsenvak naar toegaat. Wat we nog wel en niet meer kunnen in de toekomst. Het huisartsenvak zal moeten veranderen. Het is onhoudbaar in zijn huidige vorm. Vanwege ons goedkope manier van werken moeten we steeds meer taken op ons nemen en gaan doen. U begrijpt dat dat ergens stopt op een gegeven moment.
Er gaat veel gebeuren in 2019 met de huisartsgeneeskunde. Ik houd mijn hart vast wat het gaat worden.


Griepvaccinaties 2018

De griepvaccinatieOnze griepvaccinatie middag/avond is voorbij. Een aantal patiënten die een oproep hebben gehad zijn niet verschenen op de vaccinatiedag en hebben zich ook niet afgemeld voor de vaccinatie. Als u niet kon op die dag, maar nog wel de vaccinatie wilt hebben, wilt u ons daarvan dan op de hoogte stellen. We zullen dan een afspraak met u maken voor de vaccinatie.

De historie van de ‘Zweedse Barak’

Foto van het gebouw van onze huisartsenpraktijk in Zaandam - medisch centrum zaanzorg rond 1930Wij zijn een compilatie aan het maken van de geschiedenis van het gebouwtje waar Medisch Centrum Zaanzorg in is gevestigd. Dit Zweedse Paviljoen, ook wel infectie-barak genoemd, hoorde bij het Gemeenteziekenhuis van Zaandam. Met een aantal medewerkers van huisartsenpraktijk van Loenen gaan we het  Gemeente archief doorzoeken of we meer over dit gebouwtje kunnen vinden. Het eindresultaat zal door een link op onze website te bereiken zijn, maar ook in de hal van Medisch Centrum Zaanzorg te bekijken zijn.

Afscheid Mirjam van der Brug

Nieuwe aios Mirjam van der Brug

Afscheid van huisarts in opleiding Mirjam van der Brug

Met veel plezier ben ik het afgelopen jaar werkzaam geweest in deze ontzettend leuke huisartsenpraktijk. Mijn eerste jaar van de huisartsenopleiding zit er weer op! Ik zal mijn tweede jaar vervolgen bij de kindergeneeskunde. Het afgelopen jaar heb ik veel geleerd. Niet alleen binnen het vak huisartsengeneeskunde maar ook over mezelf. Bedankt voor alle verhalen, het geduld en de fijne samenwerking. Ik zal met enige weemoed terugkijken op deze ontzettend leuke tijd!

Christmas Pop-up