Griepvaccinaties 2018

De griepvaccinatieOnze griepvaccinatie middag/avond is voorbij. Een aantal patiënten die een oproep hebben gehad zijn niet verschenen op de vaccinatiedag en hebben zich ook niet afgemeld voor de vaccinatie. Als u niet kon op die dag, maar nog wel de vaccinatie wilt hebben, wilt u ons daarvan dan op de hoogte stellen. We zullen dan een afspraak met u maken voor de vaccinatie.

De historie van de ‘Zweedse Barak’

Foto van het gebouw van onze huisartsenpraktijk in Zaandam - medisch centrum zaanzorg rond 1930Wij zijn een compilatie aan het maken van de geschiedenis van het gebouwtje waar Medisch Centrum Zaanzorg in is gevestigd. Dit Zweedse Paviljoen, ook wel infectie-barak genoemd, hoorde bij het Gemeenteziekenhuis van Zaandam. Met een aantal medewerkers van huisartsenpraktijk van Loenen gaan we het  Gemeente archief doorzoeken of we meer over dit gebouwtje kunnen vinden. Het eindresultaat zal door een link op onze website te bereiken zijn, maar ook in de hal van Medisch Centrum Zaanzorg te bekijken zijn.

Afscheid Mirjam van der Brug

Nieuwe aios Mirjam van der Brug

Afscheid van huisarts in opleiding Mirjam van der Brug

Met veel plezier ben ik het afgelopen jaar werkzaam geweest in deze ontzettend leuke huisartsenpraktijk. Mijn eerste jaar van de huisartsenopleiding zit er weer op! Ik zal mijn tweede jaar vervolgen bij de kindergeneeskunde. Het afgelopen jaar heb ik veel geleerd. Niet alleen binnen het vak huisartsengeneeskunde maar ook over mezelf. Bedankt voor alle verhalen, het geduld en de fijne samenwerking. Ik zal met enige weemoed terugkijken op deze ontzettend leuke tijd!

Waarneempatiënten: wij hebben geen inloopspreekuur !

Icoontje van een dokter

Wij hebben geen inloopspreekuur

Aangezien wij waarnemen voor een aantal collega’s die op vakantie zijn, wil dat niet zeggen dat wij op dezelfde manier spreekuur houden. Vanwege het niet kunnen inschatten van het aantal patiënten dat op een inloopspreekuur komt, houden wij geen inloopspreekuur. Helaas komt het wel eens voor dat er patiënten van collega’s aan de balie staan voor zo’n spreekuur. Die moeten we teleurstellen.

Huisarts van Loenen schrijft column

Introductie column dokter van Loenen

Sinds 6 juni 2018 schrijft dokter van Loenen om de week een column in het Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Ijmuider Courant, De Gooi- en Eemlander en  Leidsch Dagblad.
Diverse perikelen in zijn huisartsenpraktijk, ervaringen met patiënten, inzicht in hoe alles in een huisartsenpraktijk werkt enzovoort worden besproken. Nadat de stukjes als column in de kranten zijn verschenen, worden ze ook op deze website gezet. Ga daarvoor naar Media

Marijn Horninge: nieuwe huisarts in opleiding

Marijn Horninge, nieuwe huisarts in opleiding
Introductie:
Vanaf september 2018 start ik met veel enthousiasme de huisartsenopleiding en ben ik werkzaam in praktijk van Loenen. Na mijn geneeskunde studie heb ik de afgelopen jaren gewerkt als arts bij de chirurgie en in de ouderenzorg. Hier heb ik ervaring opgedaan voor het mooiste vak: huisartsgeneeskunde! Ik ben iedere dag aanwezig, behalve op dinsdag in verband met onderwijs. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten om te surfen, wielrennen of schaatsen. Tot snel in de praktijk!

Huisarts in opleiding Mirjam vd Brug klaar

Nieuwe aios Mirjam van der Brug

Huisarts in opleiding Mirjam vd Brug eind augustus klaar

Per 1 september zal huisarts in opleiding Mirjam van der Brug onze praktijk verlaten. Zij heeft het eerste jaar van haar huisartsenopleiding bij ons in de praktijk met succes afgerond. Zij zal het tweede jaar van de huisartsenopleiding in o.a. het ziekenhuis (kindergeneeskunde) en op de eerste hulp continueren. Bovendien zal zij gaan bevallen van haar eerste kindje.

Ook al weten we dat een huisarts in opleiding 1 jaar in onze praktijk blijft, na zo’n leuke en mooie tijd met Mirjam doet afscheid nemen pijn. Mirjam paste prima in ons team en ze zal een goede huisarts worden. We wensen haar veel succes met de voortzetting van haar opleiding.

Onze twizy is gearriveerd

Onze twizy is er eindelijk ! 

We hebben er een half jaar op moeten wachten. Maar hij is er eindelijk: onze Renault Twizy.
Een zeer wendbaar scooter/autootje (Quad) waarmee de huisarts en assistenten makkelijker visite kunnen rijden (makkelijker parkeren, volledig elektrisch dus schoon, makkelijker gebied westerwatering bereikbaar ea.)

Door de komst van dit autootje houden we Twizy-spreekuur. O.a. zullen assistenten vaker op bezoek gaan bij patienten (bijv. kwetsbare ouderen). Natuurlijk kan ook alles op de fiets en met de eigen auto. Maar de tijd die extra fietsen kost en natuurlijk de benzine kosten van de gewone auto, maakt dat we gekozen hebben voor deze vorm van vervoer. Schoon, snel en het is erg leuk om erin te rijden !!

 

Christmas Pop-up